specialisaties

Scheiden

Het geluk van jullie kinderen, je onderneming, een zorgeloze oude dag, de kans op een nieuwe toekomst, je thuis. Misschien zelfs wel het goede gevoel over de relatie die je ooit had met je toekomstige ex-partner. Allemaal kwesties om zuinig mee om te gaan wanneer je denkt een scheiding aan te vragen. Terwijl je de zaken toch goed en voortvarend geregeld wilt hebben om snel te weten waar je aan toe bent. En verder kunt. Zowel emotioneel als financieel.

Kosten scheiding

Iedere scheiding is uniek. Waar het ene stel in een paar maanden het antwoord op de vraag “hoe verder?” helder heeft, doet het andere stel er jaren over om het eens te worden over de afwikkeling van hun relatie. Wat jullie scheiding kost, kan ik niet glashelder stellen. Over mijn tarief ben ik wel duidelijk. Dat bedraagt € 285,00 per uur all-in. Want kantoorkosten en andere verborgen opslag? Daar geloof ik niet in.

Eigen advocaat of mediation?

De beslissing om uit elkaar te gaan is nooit gemakkelijk. Komt het echt niet meer goed? Hoe ziet je leven er straks uit? En waar begin je als het samen niet langer gaat?

Wil je en kan je de scheiding in goed overleg afwikkelen, dan hoef je niet naar de rechter, maar kunnen jullie wel voor mediation kiezen. Als mediation geen optie is, heeft ieder van jullie een eigen advocaat nodig. Dat betekent echter niet dat je per definitie in een vechtscheiding belandt. Een goede advocaat begeleidt en adviseert je in de echtscheidingsprocedure, stippelt samen met jou een passende strategie uit en helpt je waar mogelijk te blijven overleggen met je toekomstige ex-partner en zijn of haar advocaat.

Lukt het niet om (volledige) overeenstemming te bereiken? Dan leg ik de zaak voor aan de rechter. Uiteraard doe ik dat pas nadat ik de voors, tegens, kansen en risico’s met je heb besproken.

De Elings. service

Met de echtscheidingsbeschikking van de rechtbank is jullie echtscheiding (na inschrijving daarvan) een feit en kunnen jullie verder met jullie nieuwe leven. Toch weten jullie niet altijd of alle afspraken ook in de praktijk werken. Daarom plan ik een jaar na jullie echtscheiding een kosteloos evaluatiegesprek in. Dat is de Elings. service. Ik blijf er voor je zijn, ook na de scheiding.

Vragen die tijdens de Elings. service aan de orde komen zijn: werken alle afspraken die zijn gemaakt bij het aanvragen van de echtscheiding? Komt iedereen ze na? Of dienen de afspraken te worden herzien gelet op nieuwe omstandigheden? Uiteraard hoop ik ook na dit echtscheidingsjaar van jullie te horen dat het weer goed met jullie gaat. Dat de lastigste periode in jullie leven voorbij is, het weer goed gaat met de kinderen en jullie zelf ook weer op de rit zijn.

contact

Neem contact op

Heeft u nog een vraag of wilt u graag een afspraak maken? Vult u onderstaand formulier dan in. Ik neem binnen twee werkdagen contact met u op.